road sign, town sign, learn

Overheid stelt subsidie beschikbaar voor een leven lang ontwikkelen

De subsideregeling voor opleiden en ontwikkelen in bedrijven (SLIM) is er voor het mkb. Heeft u die al eens voorbij zien komen? Deze vorm van steun maakt het mogelijk om nieuwe methodieken op het gebied van leren en ontwikkelen in te voeren.
Er zijn verschillende methodieken te bedenken om een omgeving te creëren waar medewerkers op eigen niveau en een laagdrempelige manier nieuwe vaardigheden kunnen opdoen. Hierbij kan worden gedacht aan:

  • Het ontwikkelen van een e-learning programma; of
  • Het opzetten en implementeren van een kennis- en leerportaal.

Wilt u dit voor uw medewerkers, maar weet u niet hoe dit aan te pakken? ABL Advies kan het voor u uitvoeren. Het ziet er naar uit dat al in maart aanvragen ingediend kunnen worden

Win win situatie

Er zijn bedrijven die hun medewerkers in hun ontwikkeling faciliteren. Als u hier nog niet aan toegekomen bent hoeft u zich niet te schamen. Gegevens van het CBS wijzen uit dat dit voor 70 % van de bedrijven nog een brug te ver is. In 2019 was een leven lang ontwikkelen weggelegd voor 2.585.000 van de werkzame beroepsbevolking. In 2017 nam 6.116.000 van de werknemers nog niet deel aan een dergelijk programma. (De cijfers van 2019 worden in februari bekend gemaakt)
Ik begrijp dat u nog niet aan een leerprogramma bent toegekomen. U bent goed in uw vak en u bent niet voor niets ondernemer. Natuurlijk wil ieder mkb bedrijf de kansen benutten en de markt zo snel én zo goed mogelijk bedienen. Toch biedt deze tijd een uitgelezen kans om een start te maken met een leven lang leren voor uw medewerkers. Dit is niet alleen gunstig voor uw mensen maar ook voor uw onderneming.

  • In de eerste plaats komt het ten goede aan de kwaliteit van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de communicatie of het stroomlijnen van de processen.
  • Medewerkers werken nu veel vanuit huis en het zou mooi zijn dat als straks alles weer ‘normaal’ is, u voorbereid bent op het continue leren van uw medewerkers.
  • Om medewerkers te behouden moeten zij het werk leuk en uitdagend blijven vinden.
  • Er is nu een subsidieregeling om dit in gang te zetten. De overheid doet er alles aan om de economie draaiende houden. Straks als alles weer open is, zal er veel energie gaan zitten in het opgang brengen van de bedrijven. Het zou mooi zijn als er voor dat moment de eerste online trainingen voor de medewerkers klaar staan.


Door de waan van de dag en volle agenda’s is het voor veel ondernemers lastig om tijd vrij te maken om een subsidie aanvraag te doen. Het kan een tijdrovende taak zijn.
ABL Advies heeft een oplossing voor u. Als specialist en adviseur voor het leren houd ik de ontwikkelingen op dit gebied in de gaten, zodat u op het juiste moment een aanvraag kan indienen. Aan de hand van uw probleemstelling maak ik een gericht plan wat we samen doornemen, zodat we goed voorbereid zijn op het moment dat de regeling weer wordt opengezet en we starten op het moment dat de aanvraag ingediend is.

Wilt u meer weten over wie ik ben en mijn manier van werken? Neem een kijkje onder het tabblad “Over ABL Advies & Projectmanagement” of onder de tab “Dienst – Advies”.